Дика смерть диких звірів: на Хмельниччині від голоду здихають тварини, покинуті напризволяще власниками звіринцю

У селищі Ярмолинці, що на Хмельниччині, власники приватного звіринцю "Зоо Одеса" кинули напризволяще диких звірів. З тридцяти тварин від голоду загинуло два ведмеді та два віслюки.В селищі Ярмолинці на Хмельниччині від голоду помирають дикі тварини. Клітки з ними простояли тут 2 місяці. Власники звіринця "Зоо Одеса" покинули його на призволяще і кудись зникли.

Наталя Лазарева, мешканка селища Ярмолинці: "Тварини почали кричати. Ніхто не знав, що робиться, тому що вагончики стояли плотним чотирикутником. Прийшли туди і побачили голодних і холодних звірів. Вони в металевих клітках попримерзали на морозі".

Зараз тваринами ніхто не опікується. Місцеві жителі кажуть, що не раз спостерігали, як звірів катували. У живих дикобразів та павлінів виривали пір’я та голки й продавали по гривні. Від неналежного догляду загинуло два ведмеді та два осли. Жителі селища неодноразово скаржилися місцевій владі на жорстокість власників тварин, проте чиновники ігнорували звернення.

Анна Сисляк, мешканка селища Ярмолинці: "Я бачила, як двох осликів затягували до клітки. Одного ослика кололи, а іншого, ще живого, різали на шматки".

Зустрітися з власниками звіринця знімальній групі не вдалося. Побачивши камеру, її працівники намагалися вивезти один з вагончиків, в якому знаходились розчленовані трупи тварин. Місцева влада хоче судитися з власниками звіринцю. Для цього ветеринари з району вилучать залишки тварин, для судової експертизи.

Наталія Пономаренко, "Факти", ICTV

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!