Десятьох держінспекторів з охорони довкілля притягнули до відповідальності на Київщині

Прокуратура Київської області виявила численні порушення вимог Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" та іншого природоохоронного законодавства в діяльності Державної екологічної інспекції в Київській області. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

Інспекція, контролюючи додержання місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та суб'єктами господарювання природоохоронного законодавства, сама порушувала норми законодавства.

Зокрема, посадовими особами вказаного контролюючого органу неналежним чином вживались заходи до притягнення винних осіб до відповідальності. Також, невірно здійснювалися нарахування і стягнення завданої довкіллю шкоди у зв’язку з порушенням природоохоронного законодавства. Керівництвом не забезпечено належного контролю за виконанням раніше винесених рішень та приписів, необґрунтованого визначення та продовження строків їх виконання.

Перевіркою установлено, що вказані порушення стали можливими у зв’язку з неналежним виконанням функцій державного контролю за додержанням екологічного законодавства 10-ма державними інспекторами та відсутність контролю за роботою підлеглих збоку керівництва Інспекції.

Реагуючи на виявлені порушення начальник Державної екологічної інспекції в Київській області внесено подання, яке задоволено. До дисциплінарної відповідальності за допущені порушення притягнуто 10 посадових осіб вказаного органу.

Джерело: УНН

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!