Державні інспектори перевірили землі природно-заповідного фонду

На землях природно-заповідного фонду найбільш суттєвими порушеннями вимог земельного законодавства є використання наділів без правовстановлюючих документів, самовільне зайняття ділянок тощо. Державні інспектори органів земельних ресурсів України встановили, що лише 18 відсотків об’єктів загально-державного значення та три відсотки об’єктів місцевого значення оформили правовстановлюючі документи на земельні ділянки.

Так, у Запорізькій області спеціалісти виявили, що на території Дніпрорудненської міської ради Василівського району Національний природний парк «Великий Луг» використовує без правовстановлюючих документів земельну ділянку площею 250 гектарів.

На території Петрівської сільської ради Комінтернівського району ДП «Одеське лісове господарство» наділ площею 340 гектарів вважає за свій, проводить усілякі роботи, але досі належні документи керівники підприємства так і не оформили.

На Тернопіллі на території Колодрібської сільської ради Заліщицького району земельні інспектори виявили факт самовільного зайняття ПП «Світанок» ділянки площею 0,9 га із земель природоохоронного призначення та зняття і перенесення ґрунтового покриву без спеціального дозволу. До порушника вжито заходи адміністративного впливу та нараховано шкоду, заподіяну державі, розміром майже 19 тис. гривень.

Також спеціалісти встановили, що на Чернігівщині на території Хаєнківської сільської ради Ічнянський національний парк використовує без правовстановлюючих документів земельні ділянки площами 3,4 тис. га та 1,2 тис. га.

За фактами порушень вимог земельного законодавства державні інспектори з контролю за використанням та охороною земель вживають заходи реагування щодо їх усунення. Матеріали перевірок направили до органів місцевого самоврядування та органів прокуратури.

Джерело: kmu.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!