У Криму продовжують «дерибан» землі Ялтинського гірничо-лісового заповідника

Ялта з космосуЗемлі Ялтинського гірсько-лісового заповідника, а також унікальні парки в межі міста, опинилися під загрозою захоплення.

Операцію по «дерибану» дорогих земель Південного берега Криму допомагають реалізувати й сімферопольські чиновники. Землі гірничо-лісового заповідника дійсно представляють колосальний інтерес для нечистих на руку ділків.

Ще рік тому в пресі були опубліковані прогнози про те, що ділянки в Кримських горах вищі за Ялту, де поки що заборонено будівництво, незабаром стануть «найбільш сприятливими для розвитку елітних коттеджних містечок, а також будівництва приватних вілл, оскільки вони вільні від безсистемної забудови і недобудов, якими рясніє прибережна зона».

На думку ялтинських підприємців, на сьогодні «вільної землі в Криму вже немає». За їх словами, київське керівництво Держкомзему розробило схему, за допомогою якої навіть незначні за площею ділянки забиратимуться у пенсіонерів, що не встигли оформити власність на землю, а мають лише проект землевідведення.

Скандальна ситуація в Криму - лише один з епізодів діяльності «земельної мафії» в Україні, виходить з публікацій українських ЗМІ.

Так, портал «Кияни» повідомляє, що правоохоронні органи вивчають інформацію, згідно якої керівник Держкомзему «займається продажем посадових місць в обласних і районних структурних підрозділах відомства. Причому, «в результаті, пости керівників може контролювати будь-яка група осіб, зацікавлена в дерибані землі».

До того ж, сьогодні спостерігається дивна тенденція - з підрозділів Держкомзему звільняють професіоналів з великим досвідом роботи, а замість них призначають людей, що інколи навіть не мають вищої освіти.

Тим часом, видання Vlasti.net стверджує, що «правоохоронці вже зацікавилися ситуацією в Держкомземі, яка склалася з приходом Кулінича. Дивні кадрові перестановки у відомстві при Кулінічі пояснюються системою продажу посад, який організував новий начальник. Слідчим вже удалося з'ясувати через близьке оточення Кулінича, що чиновник причетний до багатьох рейдерських махінацій і захвату коштовної землі».

А тим часом минулого четверга Президент переймався на Волині тим, як довести масштаби заповідних земель до омріяних європейських 15-и відсотків. Бо в Україні ця цифра не дотягує і до чотирьох. Дивним чином мова не йшла про те, що навіть на озері Світязь, котре належить Шацькому національному паркові, йде безконтрольний вилов риби сітками та іншими браконьєрськими причандаллями. Статус заповідних земель не зупиняє і бажаючих нажитися на природних багатствах "нових українців". Цьому свідчення - і Карпати, і Ялта, і Шацьк. Але про це мова на президентській нараді не йшла.

Антикримінальний вибір, з Блогу Степана Жабки

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!