Завтра відзначатимуть День біорізноманіття

22 травня світова спільнота відзначає День біорізноманіття - свято, яке нагадує нам про необхідність збереження тварин, рослин, мікроорганізмів, екосистем та екологічних процесів, що в них відбуваються. Мета свята - спонукати людей до дій зі збереження мігруючих видів.

Оголошуючи 2010-ий Міжнародним роком біорізноманіття, Організація ОБ`єднаних Націй прагне привернути увагу людства до необхідності зберігати і раціонально використовувати природу Землі та об'єднати зусилля у справі збереження її екосистем і захисту особливо цінних об'єктів природи. На сьогодні, за даними ООН, під загрозою зникнення перебуває понад 7 тисяч видів тварин і майже 60 тисяч видів рослин. Передбачається, що захід стимулюватиме корінні зміни у відношенні людей до природи.

За словами начальника держуправління екології Андрія Погорєлова, захист біорізноманіття цілком відповідає власним інтересам людей, адже саме біологічні ресурси є фундаментом, на якому людство будує власну цивілізацію. Продукти природи забезпечують діяльність різноманітних галузей промисловості, а саме - косметичну, фармацевтичну, паперову, сільське господарство, будівництво, переробку відходів. Втрата біорізноманіття загрожує нестачею харчових продуктів, деревини, лікарських засобів, джерел енергії, знищує можливості для відпочинку та туризму.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища закликає громадськість краю долучитися до відзначення свята та зробити свій внесок у справу збереження біорізноманіття.

Традиційно у рамках Дня біорізноманіття проводять навчальні семінари, природоохоронні акції та конкурси, прес-конференції, публічні виступи.

Довідково
20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття. Саме в цей день у 1992 році була прийнята Конвенція про біологічне різноманіття на спеціальній Конференції з прийняття узгодженого тексту даного документу (Найробі, Кенія). Щороку секретаріат Конвенції про біорізноманіття визначає тему Міжнародного дня біорізноманіття, яка на цей час є актуальною.

Прес-служба Держуправління охорони навколишнього природногосередовища в Закарпатській області, zakarpattya.net.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!