Організація «Голос Природи» запрошує громадські екологічні організації прийняти участь у тренінгу з підвищення ефективності кліматоохоронної діяльності

В рамках колективної діяльності «Робочої групи по питаннях зміни клімату», проводиться тренінг «Підвищення ефективності кліматоохранной діяльності громадськими екологічними організаціями».

1. Актуальність тренінгу.

Зміна клімату визнана найсерйознішою і актуальнішою екологічною проблемою людства. Згідно останнього звіту міжнародної групи учених при організації ООН, саме збільшення викидів парникових газів, унаслідок діяльності людини, є головною причиною зафіксованих кліматичних змін. Не дивлячись на те, що зміна клімату має глобальний характер, рішенням цієї проблеми необхідно займатися, як на національному, так і місцевому рівні. Традиційно вважається, що джерелами викидів парникових газів є промислові підприємства, проте це не зовсім так, тому що збільшення кількості автомобільного транспорту, звалища побутових відходів, що горять та гниють, неефективне використовування енергії і перевитрата органічного палива в комунальному секторі та знищення зелених насаджень також є причинами зміни клімату.

Ще в 2002 році, уряд України ратифікував Рамкову конвенцію ООН і узяв на себе зобов'язання по інформуванню населення про причини і наслідки зміни клімату. Ратифікація Кіотського Протоколу в 2004 році, надала уряду можливість використовувати економічні механізми цього договору для реалізації кліматоохоронних проектів. Не зважаючи на ратифікацію міжнародних угод, робота уряду в області зміни клімату ведеться украй неефективно, ситуація, що склалася, вимагає активного втручання з боку громадських екологічних організацій.

У 2000 році в Україні, з метою об'єднання зусиль громадських екологічних організацій, які бажають займатися кліматоохоронною діяльністю, була створена Робоча група з питань зміни клімату (далі РГ ПЗК). Інформація про діяльність РГ ПЗК знаходиться на сайті: www.climategroup.org.ua. Сьогодні в РГ ПЗК входить 18 організацій, які активно співпрацюють і допомагають один одному вести клматоохоронну діяльність.

Організатори тренінгу вважають, що для підвищення ефективності ведення кліматоохранної діяльності громадськими організаціями необхідно провести спеціальний семінар, під час якого розповісти про нові наукові відкриття в області зміни клімату, про результати міжнародних переговорів, а також хід реалізації Киотського протоколу і Рамкової конвенції ООН в Україні.

2. Програма тренінгу включає:

  • інформування про причини і наслідки зміни клімату; про Рамкову конвенцію ООН і Кіотський протокол; результати міжнародних переговорів; обов'язки, що їх взяв на себе український уряд на міжнародному рівні;
  • роз'яснення правил побудови робочих відносин з органами влади і засобами масової інформації, форм проведення інформаційної роботи з органами влади і населенням;
  • навчання правилам складання анонсів і прес-релізів;
  • навчання правилам проведення акцій;
  • інформування про поточну діяльність Робочої групи з питань зміни клімату і про можливі форми співпраці;

Учасники тренінгу, які бажають вести інформаційну роботу про проблему зміни клімату на місцевому рівні, одержать тематичну літературу (500 інформаційних буклетів і 500 плакатів «Клімат змінюється! Час діяти!»).

3. Учасники тренінгу. Учасниками тренінгу можуть бути громадські екологічні організації, які бажають вести кліматоохоронну діяльність на місцевому, регіональному і національному рівнях. Організація може направити для участі в тренінгу тільки одного представника. Координатори тренінгу рекомендують керівникам громадських організацій надати можливість брати участь в семінарі молодим і перспективним активістам.

4. Дата і час проведення тренінгів. Тренінги будуть проведені проиблизно в другій половині вересня 2008 року, в Києві. Тривалість: 2 дні (по 8 годин в день, 4 до обіду, 4 після).

5. Умови участі. НГО, що зацікавилися, повинні звернутися до організації «Голос Природи» за адресою: golos at alice.dp.ua, в темі свого листу необхідно вказати «Заявка на участь у тренінгу з підвищення ефективності кліматоохоронної діяльності».

Заявки приймаються до 10 вересня.

6. Фінансові умови участі. Всі витрати, пов'язані з участю в тренінгу (проїзд, харчування, перебування) компенсуються організаторами. Учасники тренінгу повинні мати проїзні документи в обидва кінці. Відсутність проїзних квитків і квитанцій за постіль, дає організаторам право відмовити в компенсації транспортних витрат. Витрати, пов'язані з перельотом до Києва літаком, оплачуватися не будуть.

7. Джерело фінансування тренінгу. Тренінг «Підвищення ефективності кліматоохлолнної діяльності громадськими екологічними організаціями» проводиться при фінансовій підтримці фонду їм. Генріха Белля, яка одеожана організацією «Голос Природи» в рамках конкурсу малих грантів в 2008 році.

8. Контакти організаторів.

Координатором проведення тренінгу «Підвищення ефективності кліматоохоронної діяльності громадськими екологічними організаціями» є Дніпродзержинська громадська екологічна організація «Голос Природи». Інформація про діяльність організації «Голос Природи» знаходиться на сайті: www.voice.infodz.com.ua

Поштова адреса: ДГЕО «Голос Природи», а/я 341, м. Дніпродзержинськ,
Дніпропетровська обл., 51940
Робочий телефон/факс: 8 05692 67439
E-mail: golos at alice.dp.ua

Координатор тренінгу - Євгеній Колішевський - 8 067 6811316

Помічник координатора тренінгу – Євгенія Дубович - 8 067 7215548

Завантажити аплікаційну форму

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!