На Чернігівщині створено 2 нових заказники

Рішенням Чернігівської обласної ради від 30 липня 2010 року в області створено 2 нових об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення – іхтіологічний заказник «Лісконоги» у Новгород-Сіверському районі та ботанічний заказник «Кулишеві луги» у Варвинському районі.

Що це за території і чому саме на них створені заповідні об’єкти?

Іхтіологічний заказник місцевого значення «Лісконоги» являє собою зимувальну яму на р. Десні, що є місцем існування червонокнижного виду риб. Створення заказника ініційоване Деснянським державним басейновим управлінням охорони водних живих ресурсів та підтримано Державною службою заповідної справи України.

Ботанічний заказник місцевого значення «Кулишеві луги» розташований у лісовому масиві, що поєднується з балковою системою та степовою рослинністю і складає науковий інтерес як місцезростання рідкісних угруповань та видів лісових і степових рослин, яких в області збереглось обмаль. Заказник створено за ініціативою фахівців Ніжинського державного університету ім. М.В. Гоголя.

Джерело: menr.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!