“Чарівна гавань” створюється в Криму

Президент України Віктор ЮЩЕНКО доручив створити у Чорноморському районі Криму національний природний парк «Чарівна гавань».

«До території парку погоджено включення 10900 гектарів земель», - йдеться в указі глави держави.

«Чарівна гавань» створюється для збереження і раціонального використання «степових та приморських природних комплексів і об`єктів північно-західного узбережжя Чорного моря, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення».
ЮЩЕНКО доручив Кабінету міністрів під час доопрацювання проекту закону про держбюджет на 2010 рік передбачити кошти для функціонування парку.

Уряд має забезпечити утворення адміністрації «Чарівної гавані», затвердити у шестимісячний строк положення про нацпарк, розробити проект землеустрою тощо.

Крім того, Кабмін має протягом 2010-2012 років затвердити проект організації території парку, рекреаційного використання його природних об`єктів, охорони.

Джерело: Уніан

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!