“Буковель” планує збудувати 17 км нової дороги через заповідник “Горгани”

Фото: naturalist.if.ua

Гірськолижний курорт "Буковель", що в Івано-Франківській області, планує збудувати 17 км нової дороги з Яремче до ГК "Буковель". Про це заявив директор ГК "Буковель" Олександр Шевченко на засіданні колегії ОДА. За його словами, 3 км нової траси мають пролягати через заповідну зону "Горгани", повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Ці 3 км - стара дорога, якою в разі пожежі неможливо навіть квадроциклом заїхати у заповідник", - стверджує Олександр Шевченко.

На переконання голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка, нова траса стане необхідним протипожежним розривом у заповіднику. "У разі стихійного лиха усі "Горгани" без протипожежного розриву перетворяться на попіл", - зауважив Вишиванюк. На його думку, треба зібрати усі дозволи і розпочинати будівництво нової дороги.

Як стверджують у самому природному заповіднику, "Горгани"- єдина заповідна зона, де будь-яке втручання людини заборонено. Тому будівництво дороги можна розпочати, лише отримавши відповідний дозвіл у Кабінеті Міністрів України.

Природний заповідник "Горгани" розташований у південно-західній частині Прикарпаття на площі понад 5 тис га. Більше як 80% площі "Горган" займають ялицеві та смерекові ліси.

Ірина Дружук, ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!