Бригинець: Зникла документація на всі заповідні території Києва

OLYMPUS DIGITAL CAMERAАрхів щодо майже 200 заповідних територій Києва - зник.

Про це повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, отримавши відповідь від КМДА на своє звернення.

«Немає сумніву, що зникнення документації не випадкове. Нерідко саме заповідний статус окремих парків стає на заваді віддати його під забудову», - заявив О. Бригинець.

Як відомо, 17 травня 2013 адмінреформа Януковича ліквідувала обласні управління екології, а керівництво Міністерства екології України, судячи з усього, не додумалося, що ситуація, як ніколи, загрозлива для архівів щодо заповідних об’єктів.

Саме тому, за ініціативи Бригинця в Мінприроди України розпочався збір архіву документації про території природно-заповдіного фонду . Раніше цього ніколи не робили, адже у Міністерства були територіальні органи в областях, де зберігалася документація про заповідні території.

«Для кожного з 8000 заповідних об’єктів, які розкидані по всіх регіонах України, в обласних управліннях екології зберігалось по цілій папці документації. І це не так мало», - підкреслив О.Бригинець.

Активісти-природоохоронці та Департамент заповідної справи Мінприроди сьогодні збирають по крихтах наявні документи про заказники та пам’ятки природи. Багато що доводиться шукати буквально по аркушу. Хоча частину документації з областей таки вдалось врятувати.

«Проте, серед них немає жодного аркуша щодо заповідних територій Києва. На моє звернення, КМДА повідомляє, що після ліквідації територіального органу Мінприроди, архів по заповідних територіях не передавався до управління охорони навколишнього середовища КМДА. То де ж він? Папки з оригіналами карт, положень, охоронних зобов’язань і решти документів на майже 200 заповідних шматочків Києва зникли!», - розповів О. Бригинець.

Саме тому, Бригинець звернувся до всіх столичних активістів з проханням переглянути свої архіви на предмет пошуку документів пов’язаних із заповідними територіями Києва.

«В когось з нас можуть зберігатись копії будь-яких документів про заповідні території Києва. Кожен такий папірець сьогодні на вагу золота. Тому прошу повідомляти про такі знахідки на електронну адресу: [email protected]! Зі свого боку я ініціюватиму розслідування «таємничого» зникнення документації про столичні заповідні території і вже зараз звертаюся до прокуратури м. Києва із проханням почати таке розслідування», - розповів О. Бригинець.

Джерело: akyiv.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!