Браконьєри розстрілюють дельфінів на Кінбурнській косі

За повідомленням «НикВести», 12 липня, на Миколаївщині, на берег Кінбурнської коси, викинуло кілька туш дельфінів, розстріляних рибалками.

У цей же день, ближче до вечора, надійшла інформація про ще принаймні двох убитих дельфінів, передає миколаївське інтернет-видання «Преступности.НЕТ».

Директор регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» Зіновій Петрович її підтвердив.

Цього разу дельфіни теж мають характерні бічні поранення, які можуть залишати тільки постріли зі зброї. Те, що відстріл дельфінів відбувається не по чистій випадковості, а злочинно, у керівництва регіонального ландшафтного парку не викликає ніяких сумнівів.

Зіновій Петрович схиляється до думки, що дельфінів вбивають люди, що займаються рибним промислом. Потрапляючи в мережу, дельфін плутається і, не в силах вибратися, починає просто розривати її. Тому рибалкам простіше пристрелити тварину, щоб врятувати своє майно.

Вбивство дельфінів, швидше за все, здійснюється в Тендрівській затоці, де на сьогоднішній день немає охорони. Якби це відбувалося поряд з Кінбурнської косою, відпочиваючі почули б постріли і повідомили керівництву парку. А так - море просто піднімає з глибин і викидає на берег трупи дельфінів.

Вісім убитих дельфінів - це тільки ті, про які стало відомо. Скільки їх ще може залишатися в глибині моря і скільки їх ще належить побачити викинутими на берег, не може сказати ніхто.

Довідка "Природи України":
Два роки тому браконьєри, яких кришує місцева рибінспекція, жорстоко побили начальника охорони РЛП "Кінбурська коса". Охорона РЛП напередодні зняла незаконно поставлені сітки в акваторії РЛП. Тодіі на начальника охорони чинився тиск аби він написав в заяві, що це був інцидент на побутовову грунті.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!