Бережанські ліси продовжують незаконно вирубувати

Незаконне вирубування дерев виявили інспектори державної екологічної інспекції в Тернопільській області у результаті повторної перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Бережаниагроліс», повідомив 26 листопада власкор ЗІКу.

За інформацією прес-служби державної екологічної інспекції в області, держінспектори у лютому і серпні цього року у Бережанському районі виявили незаконних вирубок дерев на 786 тис. грн.

А з 3 до 10 листопада за дорученням управління СБУ в області держінспектори з охорони навколишнього природного середовища провели повторну перевірку ДП «Бережаниагроліс». Виявили, що на підприємстві не вудуть облік проведених рубок лісу, не проводяться відповідні записи у книзі рубок догляду, а в окремих ділянках лісу знову виявлені факти вирубки деревини без необхідних документів. Розмір шкоди, завданої лісовому господарству внаслідок незаконних рубок, склала 31 725 грн.

Матеріали перевірки передано до управління СБУ в області для притягнення винних осіб до передбаченої чинним законодавством відповідальності.

Загалом у лісових насадженнях ДП «Бережаниагроліс» протягом 2008 року самовільно вирубано деревини на суму понад 800 тис. грн.

Джерело: zik.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!