Бензинове озеро біля Чернігова загрожує Дніпру

Чернігівська обласна організація Партії Зелених України попереджає про небезпеку. Озеро нафтопродуктів на околиці Чернігова загрожує вилитися у Десну, а звідти й у Дніпро.

Про це повідомив голова обласної організації ПЗУ Леонід Бурковський.

«Цього року весняна повінь обіцяє бути дуже великою. Неподалік нафтобази в районі вулиці Кропивницького, у Чернігові існує рухоме озеро. Зі збільшенням рівня води вміст озера може потрапити в Десну. Це призведе до забруднення величезної території», - сказав він.

Леонід Бурковський пояснив: викид нафтових відходів близько 1500 тонн стався ще у 1973 році. З того часу люди біля нафтобази живуть практично на бензині.

«Восени тут знімав сюжет один з телеканалів, тоді ми просто копали яму заступом, кидали сірник і все горіло», - каже Леонід Бурковський.

За його словами, тут всихають вікові дуби, на яких висять таблички «Охороняються державою», а люди роками садять картоплю на бензині. Сади їх теж усихають, дерева гинуть.

Жодна громадська організація, яка кричить про свою стурбованість екологією, не підтримує Партію Зелених у питанні про бензинове озеро.

«Ми вимагаємо від заступника міського голови Миколи Літвінова, який очолює штаб з підготовки до повені, доповісти, що зроблено у цьому напрямку», - наголосив голова Чернігівської ПЗУ.

За словами метеорологів, пік повені на Чернігівщині настане у середині квітня.

Джерело: www.greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!