Анонс: «ДУСя, пусти у національні парки!»

11 червня 2010 року (у п’ятницю) об 11.00 відбудеться театралізоване пікетування Державного управління справами (воно ж ДУСя, що за адресою: м.Київ; вул. Банкова, 11).

Згідно Указів Президента України від 11 грудня 2009 року, президентські резиденції «Залісся» та «Білоозерське», що у Київській області, у 6-місячний термін мали бути реорганізовані у національні природні парки. Але, коли нещодавно журналісти кількох провідних ЗМІ спробували відвідати національний природний парк «Залісся», їм порадили взяти дозвіл у ДУСі.

Оскільки 11 червня 2010 року - саме той день, коли президентські резиденції мали б вже стати національними парками, учасники акції попросять у ДУСі квитки на вхід до національних парків та запитають, чи передавати принесені під стіни ДУСі похоронні вінки «від ДУСі національним природним паркам «Залісся», «Білоозерський» та «Синьогора» до національних парків.

Після дійства під стінами ДУСі учасники акції спільно з журналістами знову спробують потрапити на територію національного природного парку «Залісся».

У ДУСі лишився шанс вчасно виконати лише Указ Президента України від 21 грудня 2009 року, яким створений національний природний парк «Синьогора» у Івано-Франківській області – до 21 червня 2010 року. Якщо ДУСя найближчим часом не розпочне активно проводити реорганізацію згаданих президентських резиденцій у національні парки, то 21 червня 2010 року громадські організації обіцяють приурочити вже пікетуванню Кабміну і Адміністрації Президента України.

Нагадаємо, що національні природні парки згідно Закону «Про природно-заповідний фонд України» є природоохоронними установами, основними завданнями яких є організація відпочинку населення у поєднанні зі збереженням природних комплексів.

Наразі території президентських резиденцій «Залісся», «Білоозерський» та «Синьогора» (кожна з яких займає по декілька тисяч гектарів лісу), які Указами Президента України оголошені національними парками, досі лишаються закритими для доступу простих громадян.

Контакти:

Олексій Василюк,
ВГО «Національний екологічний центр України»
097-1000-473

Михайло Богомаз,
ДОП «Зелене майбутнє»
097-005-49-32

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!