Акції по сприянню охоронні первоцвітів 5 березня

Київ: 5 березня 2010 р. у 12.00 г. у Києві в Київському зоопарку (вхід з боку вул. Зоологічної, 4 поверх адмінкорпусу) відбудеться прес-конференція з охорони підсніжників (операція "Першоцвіт").

Після прес-конференції для журналістів ,які мають власний транспорт і бажання, відбудеться рейд по боротьбі з незаконним продажем підсніжників і інших першоцвітів, які занесені до Червоної книги.

Прес-конференцію і рейд організує Київський еколого-культурний центр і Дружина охорони природи "Зелене майбутнє".

Довідки за тел. 067-715-27-90

Кременчук: Акція "Ми не купуємо первоцвіти" відбудеться в Кременчуку

Молодіжний Парламент Кременчука та Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій уже четвертий рік поспіль організовує у місті Кременчуці інформаційну кампанію «Збережемо первоцвіти нашого краю».

У рамках цієї кампанії пройде ряд заходів спрямованих на збереження у місті первоцвітів. 05 березня з 14:00 до 15:00 та 08 березня з 09:30 до 10:30 на Центральному ринку Кременчука (перехрестя Першотравневої та Пролетарської) біля місць із продажу квітів буде проходити акція „МИ НЕ купуємо першоцвіти!”. Акція планується з метою нагадати людям про те, що первоцвіти занесені до Червоної книги.

Під час акції волонтери, розповсюджуючи паперові кольорові квіти та листівки, будуть нагадуванням про те, що первоцвіти занесені до Червоної книги України та роз’яснювати, що кожен покупець букетику стимулює браконьєрів знищувати квіти і в наступному році. Адже відомо, що попит народжує пропозицію, тож, головне донести до жителів Кременчука цю інформацію. Легше відмовитися від букету первоцвітів, та замість цього подарувати троянди, ніж знищити ті квіти, які давно вже потребують нашого збереження. Паперові квіти, які цього року вперше будуть роздавати волонтери, стануть символом того, що незабаром, ми можемо взагалі лишитися без первоцвітів.

Початок березня – час, коли в лісах, зазвичай, з’являються перші весняні квіти: підсніжник білосніжний, шафран, рябчик шаховий, білоцвіт весняний, нарцис вузьколистий, проліска дволиста та ін., що занесені до Червоної книги України. У цей період виявляють неодноразові факти їх незаконної торгівлі на ринках міста. Торговці первоцвітами не усвідомлюють, що своїми діями позбавляють людей можливості насолоджуватися красою та запахами рідкісних рослин назавжди, оскільки, вириваючи їх з цибулинами, призводять до поступового знищення популяцій цих рослин.

Окрім вуличних акцій, організаторами підготовлені інформаційні плакати щодо збереження первоцвітів, які незабаром з`являться у транспорті міста.

Організатори впевнені, що особиста відмова кожного з нас від купівлі зникаючих квітів дасть їм шанс продовжувати рости і квітнути щовесни!

Контакти:
Світлана Пищита,
голова Кременчуцького міського
комітету молодіжних організацій
тел. 3-51-06, 74-35-00
e-mail: [email protected]

Джерело: Громадські ініціативи України

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!