Акція проти хутряної індустрії „Залиш жорстокість в минулому!”

«Використання хутра та шкіри вбитих тварин сьогодні – безглуздо, жорстоко та нераціонально!», - стверджують захисники тварин. Щоб довести це, 5 березня о 15:00 вони зберуться перед центральним входом Палацу Спорту (вул.Спортивна, 1), де в цей час проходитиме чергова виставка хутра та шкіри.

У формі театралізованої лекції вони представлять наочні результати дослідження сучасного стану хутряної індустрії та альтернатив використанню хутра: в графіках, діаграммах, схемах. До акції приєднаються учасник полярної експедиції та еколог. Полярник розвіє міф про те, що хутро є найтеплішим матеріалом для верхнього одягу. Еколог, представник НЕЦУ, в свою чергу, розповість про вплив хутряної індустрії на навколишнє середовище.

Мета акції – звільнити громадськість від хибних уявлень про хутряну індустрію та необхідність використання хутра сьогодні. Згідно з дослідженнями захисників тварин, виробництво одягу з хутра та шкіри є не лише індустрією смерті сотень мільйонів тварин щороку, воно також є вкрай неекологічним, шкодить здоров’ю людей і є економічно недоцільним – адже вигоду від виробництва хутра отримують передусім великі корпорації, для котрих виробництво хутра – лише одна зі статей доходів. В той же час існує безліч альтернатив одягу з хутра, що не пов’язані з жорстокістю та за термічними, естетичними, економічними, екологічними характеристиками значно перевершують хутро та шкіру.

Під час акції розповсюджуватимуться відеоматеріали, що розкривають зміст хутряної індустрії та переваг використання альтернативних матеріалів.

Подробиці. У ХХІ столітті людство все ще продовжує винищувати задля хутра та шкіри сотні мільйонів тварин щороку, абсолютно не маючи в цьому потреби. Хутро вже не є засобом для захисту від холоду, чим воно було за часів неандартальців, які вбивали тварин заради власного виживання. Сьогодні хутро - це лише символ розкоші, а міфи про хутро як незмінний атрибут краси й престижу невтомно підтримуються рекламною індустрією, що спекулює всесильною Модою. Складається враження, що українське суспільство охоплене цими міфами більше за будь-яке інше.

Насправді ж усі аргументи на користь використання хутра або шкіри легко спростовуються. Хутряна та шкіряна індустрія - це катастрофа для навколишнього середовища, це стимул деградації людської сутності, а цвинтар убитих звірів в якості одягу не може зробити когось привабливішим.

Учасники акції звертаються до громадськості з закликом подолати відчуження й усвідомити безглуздість і жорстокість використання хутра та шкіри в сучасному світі. На їхню думку, людина має перманентно прагнути до еволюції, й варварська традиція хутрової та шкіряної індустрії - ще одна перешкода на цьому шляху, про яку вже тисячоліттями говорять великі мислителі та науковці.

Контакти:
e-mail [email protected]
тел.(093) 94 000 87 (Павліна)

Джерело: www.civicua.org

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!