Понад 7 млн грн незаконно заробив підприємець на Львівщині, видобуваючи гравій

Незаконне добування гравіюСтрийська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України, щодо директора товариства з обмеженою відповідальністю. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі ДПА.

За матеріалами Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Львівській області, директор ТОВ, зловживаючи службовим становищем та керуючись робочим проектом, який передбачав забір гравію для власних потреб і не був погоджений з територіальними органами Мінприроди у встановленому порядку, незаконно ініціював видобуток гравійно-піщаної суміші з русла річки.

Внаслідок цього було незаконно видобуто 92,7 тис. кубометрів суміші. До того ж правопорушник порушив Водний Кодекс України, Кодекс України про надра та Постанову Кабінету Міністрів України "Про порядок видачі дозволів на проведення робіт на землях водного фонду України".

Таким чином, директор товариства протягом 2006-2007 років незаконно отримав дохід на суму 7,3 млн грн, який у подальшому легалізував та використав для власних потреб.

Розслідування кримінальної справи триває.

eko.portal.lviv.ua
Фото з сайту molbuk.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!