2 квітня – акція «Врятуймо дитинчат тюленів!»

91644_1.jpgУ середу, 2 квітня о 13:30 біля Посольства Російської федерації (адреса: Повітрофлотський проспект 27) відбудеться пікетування на знак протесту проти знищення дитинчат тюленів у Російській федерації.

У березні в РФ розпочався сезон варварського полювання на бельків (назва дитинчат тюленів віком до 2 тижнів). Росія є єдиною країною у світі, де дозволено вбивати новонароджених дитинчат тюленів. Їхнє хутро слугує джерелом прибутків для нечисленних російських бізнесменів та невимовних страждань для диких тварин. Відразу після народження починається звіробійний промисел - немовлят знищують за допомогою куль, багрів і ударів кийками. Частину бельків тримають в ув'язнення без їжі та води, а потім вбивають заради чергової шубки для псевдоеліти.Гренландський тюлень є найчисленнішим видом тюленів Білого та Баренцева морів. Популяція тюленя в Білому морі зменшилася майже вдвічі тільки за минуле десятиліття й становить зараз 800 тисяч особин. Причинами зниження чисельності дитинчат є полювання на тюленя та глобальна зміна клімату.

91644_2.jpg Забій бельків є економічно необґрунтованим та є порушенням прав тварин на догоду хутровим корпораціям, котрі виправдовують своє варварство «захистом економіки Архангельського краю».

Влада Архангельської області РФ збирається зняти тимчасовий мораторій на вбивство дитинчат тюленів на Білому морі, оголошений в лютому. За неофіційною версією, варварське полювання було припинено через гучну протестну кампанію відомих співаків і журналістів в Архангельській області.

Всеросійська асоціація рибогосподарських підприємств, підприємців і експортерів (ВАРПЕ) вважає виправданим забій дитинчат гренландського тюленя у Білому морі. На думку її офіційних представників, «при сучасній чисельності поголів'я та існуючих обсягах видобутку забій гренландського тюленя не є загрозою для стабільності цього виду, а промисел цей є традиційним для народів Півночі». Такі заяви, на думку незалежних природоохоронців, містять відверто неправдиві дані.

Проти знищення тюленят виступають природоохоронні організації та діячі культури. Як альтернативу звіробійному промислу, вони пропронують організацію туризму в унікальних місцях Білого моря.
2 квітня - акція «Врятуймо дитинчат тюленів!»

Україна – один з найбільш активних експортерів російського хутра, у тому числі хутра гренландського тюленя. Українська еліта відверто підтримує антигуманний промисел, чому є прикладом «хутряний» дрес-код на нещодавній церемонії «Зірки світського життя» з Катею Осадчею. Ця проблема є дуже болючою для громадян України, і вона має вирішуватися тут і зараз.

Дружина охорони природи «Зелене майбутнє», Молодіжне відділення Національного екологічного центру України та громадська ініціатива «Люди за права тварин» висловлюють солідарність з російськими природоохоронцями та проводять акцію-перформенс в той самий час, коли природоохоронці Санкт-Петербургу та Москви відстоюють права тварин безпосередньо в Росії - країні, що досі практикує невиправдане варварство стосовно диких тварин.

Для контактів:

Олег Андрос, 8 097 502 75 51, androsland(@)inbox.ru,
Анна Путова, 8 067 491 28 96, anneсzka(@)ukr.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!